Icon play
zamknij

teraz
na antenie

Wybierz radio, które chcesz słuchać

Radio kielce
Folk radio

teraz
na antenie

close

Sezon grillowy rozpoczęty

Nad zalewem w Cedzynie rozpoczął się sezon grillowy. Dla wielu przybyłych tam osób jest to pierwszy taki posiłek tej wiosny, ale nie dla wszystkich. Nad wodę ze swoimi znajomymi przyjechał Tomasz, który w tym roku grillował już kilka razy.

Autor: Monika Miller

15.04.2018 17:46

image Rozpoczęcie sezonu grillowego Fot. Marzena Mąkosa / Radio Kielce

Rozpoczęcie sezonu grillowegoCedzyna. 15.04.2018 / Fot. Marzena Mąkosa / Radio Kielce

- Jest wyjątkowo piękna pogoda, dlatego szkoda siedzieć w domu. Można zjeść teraz obiad w plenerze. Właśnie przygotowujemy nóżki z kurczaka i karkówkę - powiedział Tomasz. Nad wodą wraz z przyjaciółmi była także Kasia. - Nareszcie jest wymarzona wiosna. Jesteśmy studentami, dlatego w weekend możemy odpoczywać i posiedzieć przy grillu - powiedziała Kasia.

Hubert Sanacki, mistrz kucharski z willi Hueta twierdzi, że przed wyjazdem na grilla warto przygotować produkty w domu. Idealną potrawą będą czerwone papryki nadziewane mięsem mielonym i serem. Wystarczy je zawinąć w folię, a następnie położyć na rozgrzanym grillu. - Do tego można zabrać ziemniaki, które wcześniej w całości ugotujemy, posmarujemy masłem, dobrze doprawimy solą, pieprzem i czosnkiem. Możemy dołożyć do nich boczek i zawinąć w folię aluminiową. Tak przygotowane ziemniaki kładziemy na ruszt i grillujemy - mówi Hubert Sanacki.

Rozpoczęcie sezonu grillowegoCedzyna. 15.04.2018 / Fot. Marzena Mąkosa / Radio Kielce

Mistrz kuchni dodaje, że do ziemniaków można przygotować twarożek na słono. Będzie to idealnie połączenie.

icon-tag

Tagi do tego wpisu

zalew Cedzyna RK Kielce grill
other news

Podobne wiadomości

Wielkie grillowanie zainaugurowało kieleckie Juwenalia

Wielkie grillowanie zainaugurowało kieleckie Juwenalia

Grillowanie na początek kieleckich Juwenaliów

Grillowanie na początek kieleckich Juwenaliów