Icon play
zamknij

teraz
na antenie

Wybierz radio, które chcesz słuchać

Radio kielce
Folk radio

teraz
na antenie

close

Pekińska czy rucola? Którą sałatę wybrać...

- Sałaty: masłowa, pekińska, rucola, do tego szczypior, koper – to najlepszy czas na wykorzystywanie tych produktów – mówił Hubert Sanecki, szef kuchni w restauracji „Spektrum smaku” Willi Hueta w Kielcach.

Autor: Paweł Solarz

22.06.2017 12:00

image szef kuchni Willi Hueta z Kielc, Hubert Sanecki Fot. Karol Żak / Radio Kielce

Jeden z założycieli Fundacji „Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy” radził, że do sałat kruchych, grubych typu lodowa, należy dodawać sosy ciężkie na bazie majonezu. W przypadku sałat miękkich – jak roszponka, masłowa – dodajemy sosy winegret. Sałaty można również grillować i tak podane stanowić będą doskonały dodatek do mięs i jako przekąski – dodał gość „Na każdą pogodę”.

 

Posłuchaj rozmowy Pawła Solarza z Hubertem Saneckim

icon-tag

Tagi do tego wpisu

Na Każdą Pogodę zdrowie ogólne zdrowa żywność